6716769Tak for et vellykket besøg 12. juni 2012 hos billedbureauet Polfoto. Her fortalte nyhedschef Teit Hornbak om Polfotos nyhedstjeneste, og souschef Peter Thiesen fortalte om salgsafdelingen, arkivet med rækker og rækker af papirsposer med billeder og om et stort digitaliseringsprojekt af cirka 50.000 billeder. Digitaliseringsprojektet støttes bl.a. af EU og Politiken Fonden, og det er med til at synliggøre den guldgrube af billeder, der ligger før 1997, hvor husets fotografer begyndte at gå over til digitalt foto.

Mængden af billeder, der dagligt kommer ind hos billedbureauet og stilles til rådighed for kunderne, er enorm, og det var spændende at høre om de udfordringer, det giver. En del billeder kommer fra husets fotografer – dvs. fotograferne hos Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Aviserne kan dog selv bestemme, hvilke billeder de vil dele med Polfoto. Andre billeder kommer fra udenlandske fotobureauer som f.eks. AP og tyske DPA eller Corbis, som er et af de største billedarkiver verden. Og kunderne kan være alt fra daglige medier til fru Hansen. Det kan være forlag, grafikere og reklamebureauer – behovene er mange og forskellige.

Der blev talt så meget om billeder og vist så mange billeder, at vi slet ikke fik taget nogen billeder af vores besøg hos Polfoto...

Joomla templates by a4joomla