I år bliver Nordisk Researchkonference holdt d. 9. og 10. november i Store Studio, NRK i Oslo

Tilmelding og information findes her: http://nordresearch.wordpress.com/  
NB: Frist for tilmelding med laveste pris: 15. september 2017


Nordisk Researchkonferanse 2017, REN Research, er faktisk den eneste nordiske researchkonferansen. Vi tar utgangspunkt i caser, metoder og de gode sakene for å gi deg gode verktøy til å bli en enda bedre researcher.

Av innholdet kan vi røpe at SKAM kommer og forteller om utviklingen og researchen bak serien og hemmeligheten bak suksessen.
Du får prøve deg på fellesnordisk nettresearch, og det blir gode muligheter for nettverking med nordiske kolleger:
Etter en innføring i personresearch i nordiske land, går alle deltagere sammen om å kartlegge et miljø for å teste researchmetodene i praksis, på tvers av landegrenser og redaksjoner.
/NRK Arkiv & Research

mineralittpuss paa store studio nrk foto betong consult

Af Line Kronqvist Jensen og Lotte Thing Rasmussen

Nordisk Medie- og Researchkonference er blevet afholdt hvert andet år siden 1996. Værtslandene er skiftevis Norge, Sverige og Danmark. I år blev konferencen afholdt på Cinemateket i København. Vi gik derfra med et stort fagligt udbytte. Der var så mange spændende oplæg, som ramte sjældent godt i krydsfeltet mellem medie- og biblioteksverdenen, at de sagtens kunne fortjene hver deres artikel, så her følger en række mini-artikler, som kan læses hver for sig eller samlet. Vi kunne have skrevet meget mere.

De informationskompetente kommer til at styre verden
Keynote speaker Per Mikael Jensen, bl.a. tidligere direktør for TV2 Danmark og nu formand for koncernen bag Altinget, gav sit syn på mediebranchen nu samt fremtidige udfordringer og udviklingsmuligheder. Han talte bl.a. om, at vi fortsat har stor fokus på traditionelle medier. Et eksempel var, at mens Ikeas direktør giver et interview på svensk TV4, set af måske 20.000 mennesker, så foregår debat, delinger osv., som er branding, der er milliarder værd, på de sociale medier med langt flere mennesker involveret. Men fokus og analyse er fortsat på tv-mediet, både fra mediebranchen, men også fra Ikeas side er der højst sandsynligt lagt stor indsats i forberedelse op til interviewet samt efterbearbejdning med evalueringer, målinger osv. Hvorfor et så ensidigt og traditionelt fokus, når det ikke er her, størstedelen af kunderne er? Derudover talte han om, at både mængde og kompleksitet af fremtidig data kun vil kunne overskues af teknologi. Vi står lige i begyndelsen af en verden, der vil eksplodere i en grotekst mængde af - delvist irrelevante - informationer. Det bliver fuldstændig uoverskueligt for almindelige mennesker, så han så en stor værdi i de informationskompetente af slagsen. Tak for det. Læs mere på www.waitbutwhy.com, hvor artiklen ”The AI Revolution: The Road to Superintelligence” giver et fremtidsblik på den menneskelige og teknologiske udvikling.

Social media tryl
Magnus Bjerg, journalist i TV2 Nyhedernes redaktionelle udviklingsteam, leverede tips og tricks fra webjournalistens værktøjskasse, som vi helt sikkert vil tage med i vores research-undervisning af de journaliststuderende fremover. Han kunne noget tryl med bl.a. billeder, Facebook, Twitter, Google mm., som vi skal have undersøgt nærmere. Spændende. Stefan Bøgh-Andersen fra DTU talte også om sociale medier. Han er grundlægger af www.overskrift.dk, som overvåger online og sociale medier i Danmark.

Arkiv.dk og Ingeniørens kulturarv
Fra Dragør lokalarkiv deltog Henning Sørensen med et oplæg om udviklingen af www.arkiv.dk og lokalarkivernes interne registreringssystem, Arkibas. 1 ½ mio. billeder fra 550 arkiver ligger foreløbig på arkiv.dk. Plakater, filmklip og lydfiler kommer til. Undervejs i projektet opdagede de, at jo mere indviklet søgemulighederne blev, des færre brugere var der. Derfor er søgefunktion og tagging ved hver post enkel.
Fra Mediehuset Ingeniøren gav Erik Lyngsø-Petersen et spændende oplæg om digitaliseringen af ingeniørernes kulturarv og udfordringerne med bl.a. rettigheder, teknik og søgemuligheder. Læs mere om projektet www.ing.dk/kulturarven og søg i materialet www.ing.dk/kulturarven/arkiv.  

Infomedia
Fra Infomedia fortalte Allan Kragh og Morten Klein om, hvordan de udarbejder en struktur til Infomedias nuværende 50 mio. artikler, samt de 20.000 nye enheder, der kommer til hver eneste dag. Ved hjælp af et semi-automatisk regelbaseret kategoriseringsværktøj vil vi med tiden kunne søge mere emnebaseret i Infomedia. De har en fokusgruppe med bibliotekarer tilknyttet, og universitetsbibliotekerne er repræsenteret – vi spurgte. Ingen forlydender om tidshorisont og pris – det spurgte vi også om.

Tag battle
Louise Broch og Martin Luckmann fra DR Arkiv fortalte om, hvordan DR Arkiv ved forskellige events har mødt publikum med radiotelefoner, kulturarvsradioer og –fjernsyn med gamle radio- og tv-klip. Det er en kreativ måde at bruge gammelt medieindhold afspillet på gamle medieplatforme, så indhold og platform følges ad, i stedet for at afspille gammelt indhold på nye platforme, som vi ellers gør. Konferencedeltagerne blev inviteret til at være med i en ’tag battle’, hvor der dystes om at tagge billeder (Norge vandt).

Rettigheder på nettet
Advokat Anders Kildsgaard arbejder med medieret og rådgiver danske, nordiske og internationale klienter i retssager og transaktioner i mediebranchen. Han medbragte en række eksempler på udfordringerne omkring clearing af rettigheder til billedbrug på nettet. Juridisk er der ingen forskel på almindelig ophavsret og ophavsret på nettet. Det er jo dog en del nemmere at kopiere på nettet, og det har ophavsrettighederne endnu ikke taget højde for. Men ifølge Anders Kildsgaard er vi i en brydningstid på dette område. Husk at ideer ikke er ophavsretsligt beskyttet, men det er kunstneriske udtryk. Så skulle det være på plads.

22Skammelsen
Poul Erik Skammelsen og social media redaktør Sebastian Goos interagerede som et hyggeligt og underholdende gammelt ægtepar med deres fuldføre-hinandens-sætninger-oplæg. Da TV2 i 2014 besluttede at relancere 22-nyhederne, blev det samtidig besluttet at skabe et inkluderende univers omkring programmet på bl.a. Facebook og Twitter. Fra profilen 22Skammelsen når de ud til et væsentligt større publikum, end med tv-nyhederne. Seertallene er ikke steget efter social media-satsningen (vi spurgte), men deres seertal ligger stabilt, hvilket i dagens mediebillede kan ses som en sejr i sig selv.

Kundeindsigtsdirektøren fra COOP
Christian Skøtt Maltesen, kundeindsigtsdirektør i Coop, fortalte om, hvordan de i stigende grad anvender data til at få værdi ud af deres kommercielle processer (læs: reklamehæfter). Oplægget var programsat til at handle om Big Data, men mon ikke han snarere mente ’store mængder data’? Begrebet Big Data er dog ikke helt entydigt defineret endnu. Om det var Big Data eller ej, så var det ikke så overraskende, at COOP opererer med 4 forskellige kundetyper ud fra handlevaner, men vi vil aldrig igen tro, at reklamehæftet fra Fakta blot er klasket hurtigt og lettere tilfældigt sammen. Mængden af data og dataanalyse bag er IKKE hurtig eller tilfældig. Desværre talte Christian Skøtt Maltesen mest om kundetyper og –vaner og kun meget lidt om dataindsamling, - opbevaring og – behandling, og her glemte han måske lidt sit publikums interesse.

Personlig data er nutidens olie
Tidligere journalistisk Fellow på SDU, Pernille Tranberg, afsluttede konferencen med et oplæg om de mulige konsekvenser af vores sløsede omgang med vores egen digitale identitet. Hun havde mange tips til adblockers og forskellige privacy enhancing tools. Der gik mindst en hel time, før vi tjekkede Facebook efter det oplæg! Se Tranbergs foredrag om dataetik og privacy fra TedxOxford via www.digital-identitet.dk. Læs resultatet af Tranbergs SDU-fellowship; bogen ”Fake it: Din online identitet er guld værd” og sæt efterfølgende tid af til digital oprydning. Se også den meget illustrerende youtube-video ”Hvis din bagerjomfru var en app”. Pernille Tranberg arbejder pt på en ny bog om dataetik og er medstifter af det nystartede site www.dataethics.eu.

Hvert oplæg varede 45 minutter, og det gav et godt tempo, så man hang på hele vejen uden en snert af koncentrationsproblemer. Næste Nordiske Medie- og Researchkonference holdes i Norge, 2017. Interesserede kan læse mere om Mediegruppen Danmark og eventuelt melde sig ind her http://mediegruppen.info/. Gruppen er også at finde på Twitter og Facebook. 

 

Om sig selv siger de: ”Mediegruppen Danmark er en forening, der står bag forskellige arrangementer. Formålet er at styrke netværk og erfaringsudveksling mellem medlemmernes forskellige arbejdsområder. Mediegruppen Danmark har medlemmer fra billedbureauer, brancheforeninger, dagblade, fagblade, nyhedsbureauer, radio, TV og undervisningsinstitutioner”.

Så åbner vi for tilmeldingen til Nordisk Medie- og Researchkonference, som foregår 22.-23. oktober 2015 i Filmhuset på Gothersgade midt i København.
I disse to dage kan du høre om medier, research, arkivering, tagging, sociale medier og meget mere.

Torsdag 22. oktober 2015: 

Indskrivning kl. 9-10 og konference kl. 10-16: Blandt oplægsholderne er:
Research på SoMe v. Magnus Bjerg, TV 2
Arkiv.dk v. Henning Sørensen
Tagging v. Allan Kragh og Morten Klein, Infomedia
Tagbattle v. Martin Luckmann og Louise Broch, DR

Festmiddag på Restaurant Sult i Filmhuset kl. 18.30. Middagen er inkluderet i konferenceprisen.

 

Fredag 23. oktober 2015: 

Konference kl. 9.30-16: Blandt oplægsholderne er:
Ophavsret på internet v. advokat Anders Kildsgaard
Digitalisering af ingeniørernes kulturarv v. Erik Lyngsø-Petersen
Lancering på tv-program på SoMe v. Poul Erik Skammelsen og Sebastian Goos, TV 2
Indsigten fra Big data v. Christian Skøtt Maltesen, Coop

Udfyld tilmeldingsformularen og eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pris: DKK 2.300,- per deltager.   

 

Hoteller:

Der er mulighed for individuel hotelreservation til særpris, se http://mediegruppen.info/hotel, alle relativt tæt på Filmhuset.

Yderligere information:

Følg også konferenceforberedelserne på Twitter: @MediegruppenDK og #NMRK15 samt på Facebook: www.facebook.com/mediegruppendanmarkHusk at videresende invitationen til dine kolleger, som også kunne være interesseret i at deltage i konferencen.
Vi håber at se rigtig mange kolleger fra til to spændende konferencedage i København i oktober.

 

Venlig hilsen
bestyrelsen i Mediegruppen Danmark

Sted: Asta Sal, Cinemateket – Det Danske Filminstitut

Hent programmet i pdf her

Torsdag 22. oktober 2015

9:00 – 10:00
Ankomst og registrering

10:00 – 10:30
Velkomst
Keynote speech om mediebranchens udfordringer og udviklingsmuligheder v. Per Mikael Jensen, formand for Altinget

10:30 – 11:15
Research på sociale medier v. Magnus Bjerg, som er journalist ved TV 2 Nyhedernes redaktionelle udviklingsteam. Han giver indblik i nogle af sine mange værktøjer

11:30 – 12:15
Om arkiv.dk – porten til de danske lokalarkiver v. bibliotekar Henning Sørensen, som er leder af Dragør Arkiv

12:30 – 13:15
Frokost

13:15 – 14:00
Status og trends på sociale medier i Danmark v. Stefan Bøgh Andersen, Overskrift.dk

14:10 - 14:55
Tagging hos Infomedia v. Allan Kragh og Morten Klein, Infomedia

15:15 – 16:00
Public Outreach i DR Arkiv – v. Martin Luckmann og Louise Broch, DR

Middag: Restaurant Sult
Adresse: Vognmagergade 8 B, København K
(inkluderet i konferenceprisen)


Fredag 23. oktober 2015

9:30 – 10:15
Ophavsret på internet og clearing af rettigheder til billedbrug på internettet v. advokat Anders Kildsgaard, som rådgiver nordiske og internationale klienter i mediebranchen

10:30 – 11:15
Teknologihistorie fra 1892 til 2000 på nettet. Udfordringer og erfaringer med digitalisering af ingeniørernes kulturarv. v. Erik Lyngsø Petersen, Mediehuset Ingeniøren

11:30 -12:15
Lancering af nyhedsprogrammet ’22Skammelsen’ på sociale medier v. Poul Erik Skammelsen og Sebastian Goos, TV 2, som fortæller om processen med at finde informationer på de sociale medier og om at være i daglig kontakt med brugerne

12:30 – 13:15
Frokost

13:15 - 14:00
Big data – start smart! v. Christian Skøtt Maltesen, COOP, som fortæller om, hvordan de har gået pragmatisk til værks for at få det meste ud af de eksisterende systemer, og hvad de har lært, hvis de skulle starte forfra igen.

14:15 – 15:15
Pas på din digitale identitet v. Pernille Tranberg, Digital Identitet

15:15 – 15:30
Farvel – vi ses i Norge i 2017

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.


Tilmelding og pris:
Udfyld tilmeldingsformularen her eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sidste frist for tilmelding/påmelding er tirsdag 22. september 2015
Pris: DKK 2.300,- per deltager.

Følg også konferenceforberedelserne på Twitter: @MediegruppenDK og #NMRK15
samt på facebook.com/mediegruppendanmark

Mediegruppen Danmark arbejder på højtryk for at klargøre den kommende Nordisk Medie- og Research Konference 2015.

Konferencen foregår 22.-23. oktober 2015 i Filmhuset i Gothersgade midt i København.

I disse to dage kan du høre om medier, research, arkivering, tagging, sociale medier og meget mere, så sæt kryds i kalenderen allerede nu og book overnatning i København - vi vender snarest tilbage med forslag og tilbud.

Blandt oplægsholderne er tv-vært Poul Erik Skammelsen og journalist Sebastian Goos fra nyhedsudsendelsen ’22Skammelsen’ og Magnus Bjerg fra TV2’s redaktionelle udviklingsteam.


Tidspunkt:
Torsdag 22. oktober 2015: Indskrivning kl. 9-10 og konference kl. 10-16. Festmiddag på Restaurant Sult i Filmhuset kl. 18.30

Fredag 23. oktober 2015: Konference kl. 9.30-16


Hold øje med denne side (eller din mail hvis du er medlem), eller meld dig ind i Mediegruppen Danmark og få førsteret til de begrænsede pladser på konferencen. Medlemskab af Mediegruppen Danmark er gratis.

 

Følg også konferenceforberedelserne på Twitter: @MediegruppenDK og #NMRK15 samt på Facebook: www.facebook.com/mediegruppendanmark

 

Joomla templates by a4joomla