Udskriv

Oplæggets beskrivelse:

Mange af Europas store arkiver, herunder især mediearkiver er lukkede eller delvis lukkede for offentligheden. Flere steder forsøger man at åbne disse, men det er både en dyr og tidskrævende proces. EU støtter flere projekter med henblik på tilgængeliggørelse arkivmateriale på tværs i det europæiske samarbejde, bl.a. gennem eContentPlus-programmet.

Video Active er et af disse projekter. Projektet startede i 2006 og udløber i september 2009. Målet med dette projekt er at give adgang til - og samle materiale fra de europæiske deltagerlande under overskriften Europæisk tv-historie. 14 arkiver deltager i projektet og målet er at nå mindst 10.000 videoklip online. Allerede nu er mere end 4.000 klip tilgængelige på sitet videoactive.eu.
Foredraget vil berette om baggrunden, samarbejdet og fremtiden i forbindelse med Video Active. Der vil være en demonstration af hjemmesiden og nogle af de bagvedliggende teknologier, samt mulighed for at stille spørgsmål til projektet.
 

Oplægsholderens CV:

Kandidat i biblioteks- og informationsvidenskab fra Danmarks biblioteksskole i København 2004.
Ansat i DR Arkiv & Research siden april 2005.
Arbejder som projektleder i DR med EU-projektet Video Active og ansvarlig for DR's bidrag til projektet, herunder levering af 1.000 klip til hjemmesiden videoactive.eu.
Medlem af Mediegruppen Danmarks Styregruppe
Webmaster for Mediegruppen Danmarks hjemmeside.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
videoactive.eu