Udskriv

Oplæggets beskrivelse:

Vores hovedopgaver skifter i dag hastig karakter. En af de største arbejdsopgaver for enmoderne researchredaktion er indsamling og bearbejdning af rådata.
En bearbejdning, som bør foretages af personer med de rette faglige kvalifikationer.

Internettet og nutidens teknologi har givet journalisterne mulighed for selv at researche og løse mange af de klassiske bibliotekar-
lignende arbejdsopgaver. Vi har også længe kunnet leeve højt på at udarbejde holdningsrundspørger, faktabokse og forskellige typer af tidslinjer. Men nu laver både medier og interesseorganisationer rundspørger, og brugerne er trætte af teksttunge faktabokse.
Der stilles i dag i højere grad krav om, at en researchfunktion kan finde data og selv sammensætte disse med henblik på flere egenhistorier, der kan sætte dagens nyhedsdagsorden.
Også brugerne stiller nye krav. De vil se materialet bag vores research og selv have mulighed for at bearbejde det. Det kan for eksempel være talmateriale (rådata), som de ved hjælp af nye værktøjer på mediehusenes webplatforme, selv kan bearbejde, så data får relevans for deres egen hverdag og interesser. Vores kolleger i amerikanske mediehuse har allerede opdaget den nye trend og er i gang med at omstille sig.
Vi må (igen) ændre vores strategi for, at vi fortsat spiller en nøglerolle.

Oplægsholderens CV:

Thomas Hedin er 38 år, researchredaktør for Berlingske Research, som er en research- og planlægningsenhed i Berlingske Media. Redaktionen har 16 ansatte (inkluderer fuld- og deltidsansatte). Varetager en række støttefunktioner til den redaktionelle proces i form af blandt andet researchbistand, udvikling og drift af et redaktionelt planlægningsværktøj for hele redaktionen, systematisk overvågning af et stort antal relevante nyhedskilder og websites på nettet, indsamling og bearbejdning af rådata, samt bistand til forskellige analyse- og kulegravningsprojekter, elektroniske rundspørger m.m. Thomas har en erhvervssproglig uddannelse fra CBS – Handelshøjskolen i København - og har en fortid som researchredaktør i DR Nyheder.


Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.berlingske.dk