Det Danske Filminstitut, DFI, i Gothersgade i København dannede mandag 8. september 2008 rammen om et indholdsrigt og spændende besøg i filmens verden. Mediegruppen DK rundvisning på DFI

Over 20 medlemmer fra Mediegruppen Danmark tilbragte dagen hos kollegerne i DFIs bibliotek og arkiver, og værterne fortalte begejstret om deres arbejdsplads og projekter.

Vi fik bl.a. en grundig introduktion til Danmarks Nationalfilmografi, hvor du bl.a. kan finde information om alle danske spillefilm siden 1906, og vi så, hvordan biblioteket formåede at formidle deres alle deres samlinger, idet en del poster i basen også er beriget med billeder og filmplakater. Se f.eks. ’Olsen-Banden ser rødt’.

Biblioteket, som er et verdens største specialbiblioteker inden for emneområderne film og tv, er meget engageret i internationalt samarbejde bl.a. fælles registrering af filmtidsskrifter.  Biblioteket deltager også i et nyt projekt, European Film Gateway – EFG, som vil give direkte adgang til mængder af europæisk filmmateriale.

Et andet stort projekt os DFI er tilgængeliggørelsen af det materiale, som biblioteket har, om Danmarks store instruktør Carl Th. Dreyer. På Dreyers 121 års fødselsdag åbner et ny, omfattende site om Dreyer og hans virke. For dem, der ikke lige har datoen for Dreyers 121 års fødselsdag helt præsent, kan vi afsløre, at Dreyer-sitet går i luften 3. februar 2010, men allerede nu kan projektet følges her: www.carlthdreyer.dk.

Vi kunne jo ikke være på besøge hos DFI uden at se en film. Det blev selvfølgelig en Dreyer-film ’Vandet paa Landet’ fra 1946, og man bliver overrasket over både emnet og ironien. Se selv filmen her.
Det kan i øvrigt ikke anbefales at se filmen lige inden frokost, hvis man er lidt sart.

Joomla templates by a4joomla